Служителят в старозагорския зоопарк ще бъде наказан заради избягалия черен леопард
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2023 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служителят в старозагорския зоопарк ще бъде наказан заради избягалия черен леопард

/КРОСС/  Черна пантера от вида леопард избяга от клетката си в старозагорския зоопарк. Причината е нехайно отношение на служителя, който се грижи за животното. Заради извънредната ситуация вчера бяха евакуирани посетителите от зоологическата градина, която остана затворена през целия неделен ден.

Леопардът не е напуснал територията на зоопарка, а просто е излязъл от клетката си.

Заради безотговорно отношение на служител и забравена врата, леопардът Данте излезе от клетката си да се разходи около местообитанието си. Своевременно бяха изведени всички посетители от територията на зоопарка и той беше затворен. Сформиран е екип, чрез който да бъде локализирано животното, упоено и прибрано, обясни пред БНТ д-р Ивелина Илиева, директор на Зоопарк - Стара Загора.

Тя увери, че тези животни не са опасни за хората, тъй като са бебета на около година и половина. Но е трябвало по-голямо внимание от страна на служителя, който се е грижи за тях. Реакцията на екипа е била достатъчно бърза, за да бъде локализиран леопардът, упоен и върнат в клетката. Животното е в добро общо състояние, поясни Илиева и допълни, че служителят ще бъде наказан.