За зам.-министър на образованието е назначен отново човек от „Америка за България“
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юни 2023 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За зам.-министър на образованието е назначен  отново човек от „Америка за България“

/КРОСС/ Текст „Нека благодарим по-често" и логото на американската фондация „Америка за България" са поставени на една от снимките в профила, в социалната мрежа Фейсбук на новия зам.-министър на образованието.

За огромно съжаление българското образование, което е унищожавано бавно и методично в последните години и вследствие на това води до функционалната неграмотност и липсата на социални умения в подрастващите, очевидно сега получава и  зам.-министър, пряко обвързан с чуждата фондация „Америка за България."

Ето какво написа във връзка с това председателят на „Възраждане"  Костадин Костадинов в своя профил в социалната мрежа Фейсбук:

„Бившата шефка на програма "Образование" на фондация "Америка за България" е назначена за зам.-министър на образованието. Напомням, че същата жена беше предвидена от ИТН за министър на образованието в техния кабинет.

Скоро в МОН ще е цяло събитие да се намери човек, който да няма нещо общо с американското посолство. Впрочем, така стоят нещата и с всички останали министерства.", написа Костадинов.