Мишустин: Страната трябва да остане единна зад Путин
Секция: Русия
26 Юни 2023 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мишустин: Страната трябва да остане единна зад Путин

/КРОСС/ Членовете на руското правителство са били на работните си места в дните на опита за въоръжен бунт и са изпълнявали безпроблемно задачите си, заяви руският премиер Михаил Мишустин на среща с вицепремиерите, предаде ТАСС.

"През тези дни страната беше изправена пред поредното предизвикателство, беше направен опит за дестабилизиране на вътрешната ситуация в Русия. Членовете на правителството бяха на работните си места, под ръководството на президента действаха ясно и точно, добре координирано, поддържаха стабилна обстановка на всички нива, за да не допуснат влошаване на ситуацията и да защитят гражданите от всички възможни възникнали заплахи", каза Мишустин.

По думите на премиера страната е била изправена пред "предизвикателство към стабилността си" и трябва да остане обединена зад президента Владимир Путин след неуспешния бунт в събота от страна на бойците на "Вагнер", предаде Ройтерс.

По силата на споразумение, сключено късно в събота, което потуши кризата и предотврати проливането на кръв, Кремъл заяви, че наемниците от "Вагнер" ще се върнат в базите си, а лидерът й Евгений Пригожин ще се премести в Беларус. Всички наказателни обвинения срещу него и бойците му ще бъдат оттеглени, заяви Кремъл.

Мишустин апелира по време на излъчваното по телевизията заседание с неговите заместници към национално единство пред това, което той определи като усилия на Запада да подкопае Русия.

"Основното нещо в тези условия е да се гарантира достойнството и независимостта на нашата страна, сигурността и благосъстоянието на гражданите", каза Мишустин.

"За тази цел е особено важно консолидирането на цялото общество. Трябва да действаме заедно, като един отбор, и да поддържаме единството на всички сили, обединени около президента", заяви премиерът.