Путин благодари на всички, които са застанали на пътя на бунтовниците, включително на пилотите-герои
Секция: Русия
26 Юни 2023 22:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин благодари на всички, които са застанали на пътя на бунтовниците, включително на пилотите-герои

/КРОСС/ В петминутното си обръщение от Кремъл, руският президент Владимир Путин благодари на съгражданите си за единството им пред заплахата от военен бунт от ЧВК "Вагнер".

"Благодаря на всички наши военнослужещи, служители на реда, специални служби, които застанаха на пътя на бунтовниците. Те останаха верни на своя дълг, клетва и своя народ. Смелостта и саможертвата на загиналите летци-герои които спасиха Русия от трагедията с опустошителни последици", каза Путин.

Путин отбеляза, че обществени организации, водещи партии и религиозни деноминации са заели твърда и недвусмислена позиция. Държавният глава благодари и на военните, застанали в защита на страната. В същото време той спомена, че сред бойците на ЧК "Вагнер" има много патриоти, воювали за Донбас.

Руският президент Владимир Путин заяви в речта си, че въоръженият бунт при всички положения е щял да бъде потушен. По думите му от самото начало на опита за бунт веднага са били взети всички необходими решения за предотвратяване на последствия.

Преобладаващото мнозинство от бойците и командирите на групировката "Вагнер" са руски патриоти, но те са се опитвали да бъдат използвани "на тъмно", заяви Владимир Путин.

Благодаря на тези войници и командири от групата „Вагнер", които взеха единственото правилно решение - те не извършиха братоубийствено кръвопролитие, те спряха на последната линия", каза руският президент.

Днес имате възможност да продължите да служите на Русия, като сключите договор с Министерството на отбраната или други правоприлагащи агенции, или да се върнете при семействата и приятелите си", отбеляза държавният глава.

Руският президент благодари й на президента на Беларус Александър Лукашенко за неговите усилия и принос за мирното разрешаване на ситуацията.