За първи път в  България се проведе форум Бранд Галакси Фест 2023
Секция: Технологии
27 Юни 2023 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път в  България се проведе форум Бранд Галакси Фест 2023 Домакин беше УНСС

/КРОСС/ В събитието взеха участие представители на политическия елит, дипломати и почетни гости от Европа, Азия и Африка. Тяхното присъствие е  признание за техния ангажимент към обществото и стремежа им към развитие и напредък на България във всички сектори на икономиката. 

Brand Galaxy Fest се организира от копродуцента на предаването "Брандовете на България" по ТВ1 България - Мария Василева. Ководещ на форума беше предприемача, визионер и журналист Хари Аничкин.

Участниците с вдъхновение се ангажираха в обсъждане на важни теми, които целят да превърнат България в център на икономическа стабилност и предпочитан партньор от чуждестранните инвеститори.

Форумът е от изключително значение за формирането на политики, вземането на решения за напредъка на нашите общества.

Събитието се откри с вдъхновяваща реч на  проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, който вярва в технологичното бъдеще на България и проповядва идеята за предприемачество, технологии и иновации, още от студентската скамейка.

BrandGalaxy Fest - Bulgaria 2023, предаването Брандовете на България по TV1 България са активатори на каузата България да се превърне не само в предпочитано място за младите хора, но и за инвестиции на бизнес от цял свят.

„Искаме подобни форуми да се превърнат в традиция и да продължаваме да изграждаме България като бранд пред света, защото брандът България се създава от всички български компании", с това силно послание и още много вдъхновяващи идеи Максим Бехар приветства българските и чуждестранни гости на форума.

Г-н Maxim Behar е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group; Генерален почетен консул на Република Сейшели в България;

Президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария; "Най-добрият PR специалист в Европа" за 2020 и 2022 години от PR Week.

Специален почетен гост на форума беше г-жа Улрике Требесиус,, политик от немския парламент. От 2014 до 2019 г. г-жа Трибесиус е член на Европейския парламент, като активно участва в законодателния процес относно блокчейн и криптовалута в рамките на Европейския съюз. Инженер и CEO на КОМПАНИЯТА OWR Wealth GmbH.

Лектор и вдъхновител беше Ivan Tihov, предприемач, представител за България на немската Федерална асоциация на средния бизнес в Германия - BVMW e.V Bundesverband .

Под опеката на асоциацията, представлявана от Иван Тихов са нас 900 000 бизнес лидери и предприемачи в Германия.

Бизнес сдружението BVMW e.V Bundesverband е с над 300 офиса в Германия и света.

Дискусионният панел за пост квантова защита на данни и киберсигурност се проведе от  Тодор Йотов, управляващ компанията за пост-квантова защита на данни, комуникации и модели на общуване „Блек Суон Технолоджис".  Дебатът постави множество опорни точки, стратегически важни за киберсигурността на български и чуждестранни компании и начерта важни за решаване въпроси.
На сцената излязоха имена като:

Костадин Иванов, етичен хакер, консултант киберсигурност в Диджитал Нейчър, управляващ четири малки организации в сферата на киберсигурността, изкуствен интелект, хранителна промишленост, академична и обучителна дейности.

Иво Тасев, изпълнителен директор на компанията IT WORKS, специализирана в цялостни ИТ решения с повече от 15 години опит на международни пазари - изключителен партньор на Offsec за региона и най-високо ниво партньор с глобални доставчици като Checkpoint и Lenovo.

Георги Лясков, професионалист с богат опит в организации-лидери в областите мрежова сигурност и проектиране и внедряване на сложни системи и решения. Главен технологичен директор в Спот Къмюникейшънс и е познат като лидер в насочването на технологични стратегии и насърчаването на иновациите.

Г-жа Ана Джумалиева, Директор на "Агенция за защита от дискриминация", беше почетен гост на откриването на форума, която сподели безценна информация, свързана с правата на човека и изкуствения интелект. Изключително актуална тема, която засяга живота на всеки един от нас.

Лъчезар Динев, беше част от почетните гости на откриването и сподели в изказването си готовността Българо-Китайската търговско промишлена палата да съдейства с налагането на български брандове в Китай.
 Nikolay Dimitrov Neroev, създател на изкуствен интелект Robo Bizz, с награда Номер 1 в света, връчена в Берлин, разказа за революционната разработка базирана на изкуствен интелект.

На сцената се разискваха и въпроси, свързани с възможностите на българския бизнес за сътрудничество с Мароко, гост на сцената беше Нуредин Риажи, Директор на Асоциация за Българо - Африканско и Европейско сътрудничество Бафевро.

Лъчезар Динев, Директор на Българо- китайска търговско промишлена палата, сподели с аудиторията и отговаря на въпроси свързани с износа на български стоки към Китай. 

"Въпреки нелекия път, днес повече от всякога вярвам, че златните години на българската икономика предстоят. Безкрайно благодаря и на хората, които правят това възможно и проправят път между българския и световния бизнес." Това сподели организаторът на форума Бранд Галакси Фест, Мария Василева.