Борисов: Колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2023 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура

/КРОСС/ Колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС относно няколко решения. Предложението за „Росенец" беше на нас, ДПС и ДБ. Имаше и други предложения, но те са бързали да се покажат, което е грешно. Такива важни решения показват силата на една некоалиция. Днес трябваше да ги внесем", посочи Борисов.

„Само да кажа, че в нашите предложения влизаха и транспортните тръби и фигурата на особен управител. От ПП имаше яростна съпротива. Млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура. Следващата седмица ще си подпишем и едно споразумение, така както Христо Иванов иска", поясни лидерът на ГЕРБ.

По думите му след подобни решения е редно да има съвместно прессъобщение или с обща изява. „Нямам против Кирил Петков да го съобщи, не ме разбирайте погрешно, но да разкаже това, което вчера сме правили, за да може и трите партии да кажат какви са им били съображенията. И можеше да стане много красиво, ако го бяхме обявили днес след подписите и внасянето му в зала", добави Борисов.

Относно коментарите, че Борисов е имал 24-часова охрана от Жандармерията на къщата му в Банкя, лидерът на ГЕРБ каза, че не е забелязал. „Ако нещо ме притеснява, то е кой ми наблюдава къщата и с каква цел. Защо моят дом продължава да е под наблюдение на мутрите", коментира още той.

„Той е много добър. Работих с него, докато бях кмет. Мисля, че в десницата ще има проблем между родата на Държавна сигурност и истински автентичното дясно".