Добромир Живков: Отваря се възможност да бъдат чути за по-радикални политически послания
Секция: Анализи
22 Юли 2023 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добромир Живков: Отваря се възможност да бъдат чути за по-радикални политически послания

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Добромир Живков, каза че лятото малко или много сме склонни да се деполитизираме, мислим за ваканция. „От друга страна обаче политическата ситуация се развива динамично и според мен ние все още сме свидетели на доста сериозна политизация, която скоро няма да се успокои, имайки предвид това, което ни очаква след няколко месеца".

Електоратите на двете политически сили ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, първо, трябва да отчетем, че при ГЕРБ-СДС има по-голямо одобрение на такова взаимодействие, от друга страна забелязваме, че избирателите на ПП-ДБ също започват да приемат това управление, смята Живков.

Това обаче на хората определено не изглежда трайно, малцинство са тези, които очакват този кабинет да издържи поне година и половина, допълни Живков. „Все още тези тежки противопоставяния, натрупани през годините и липсата на предвидимост, водят до това всичко да се гледа като на една много крехка конструкция, която може да де срути всеки момент".

Отваря се възможност за по-радикални политически послания да бъдат чути, защото обществото все още не е успокоено, а тази формация, която управлява също среща разбира се сериозна опозиция и критики, които звучат аргументирано и достоверно за немалка част от българите, смята Живков. „Отваря се отново идеята, че подобна конфигурация може да увеличи допълнително тежестта на едно по-радикално политическо поведение".