IAA Mobility 2023 иска да постави нови стандарти - видео
Секция: Автомобили
23 Юли 2023 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
IAA Mobility 2023 иска да постави нови стандарти - видео

/КРОСС/На пресконференция за IAA Mobility 2023, Хилдегард Мюлер, президентка на Асоциацията на германската автомобилна индустрия, и ръководството на Messe München GmbH, Dr. Райнхард Пфайфер и Стефан Румел говориха за предстоящия автосалон. Според организатора има различни ангажименти от потенциални изложители. Тазгодишната IAA Mobility ще бъде оптимизирана от допълнително разработени платформи.

Събитието ще се проведе в Мюнхен от 5 до 10 септември 2023 г. и е водеща световна платформа за мобилност, устойчивост и технологии. „IAA Mobility е мястото, където целият свят на мобилността се среща в Мюнхен. Фокусът е върху тема, която засяга всички нас - мобилността определя как живеем, как работим, как преживяваме нашия свят. Под лайтмотива „Опит Свързана мобилност", ние показваме в Мюнхен как ще изглежда мобилността на бъдещето.

„Оформянето на това е огромно предизвикателство и ключът се крие в комбинацията от устойчивост и цифровизация. Освен това IAA Mobility не е само за транспортни средства. По-скоро става дума за свързване на екосистемата за мобилност и представяне на решения, които поставят хората на първо място", каза Хилдегард Мюлер на пресконференцията.

В сравнение с IAA Mobility 2021 делът на чуждестранните изложители се е увеличил със 17 процентни пункта от 33 на 50 процента. В допълнение към водещите немски компании, те включват много международно известни компании като BYD, Google, LG и Samsung. В същото време броят на компаниите, излагащи на IAA Mobility за първи път, е по-висок от всякога.

Страните с най-много международни изложители в Мюнхен включват Китай, САЩ, Австрия, Южна Корея и Франция. Броят на страните, представени от изложители, също се увеличи. Сингапур и Република Косово са представени за първи път. Но страни като Тайланд, Унгария, България и Сърбия също са отново там.

Освен това „Украинският автомобилен клъстер", финансиран от Германското дружество за международно сътрудничество (GIZ) и VDA, ще има щанд на срещата на IAA.

BMW Group вече очаква с нетърпение втората IAA Mobility в Мюнхен. Там баварците ще покажат как използват технологиите и иновациите, за да стане утрешната мобилност по-устойчива и в същото време по-човешка. „Защото индивидуалната мобилност е и ще остане сърцевината на съвременното общество" - казва председателят на Управителния съвет на BMW AG Оливър Зипсе - „Допълнително разработената концепция за втората IAA в Мюнхен още веднъж подчертава осъзнаването, че целта за устойчива мобилност може да бъде постигната само заедно - в тесен обмен между индустрията, науката, политиката, медиите и клиентите.

IAA предлага важна платформа според Mercedes-Benz - „Очакваме го с нетърпение", казва Ола Келениус, главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz.