Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест
Секция: КУЛТУРА
23 Юли 2023 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

/КРОСС/ С поредност от събития морската ни столица подгрява за десетото издание на. От 2014г. до през днешния ден този конгрес е измежду най-иновативните фестивали в света, смесвайки разнообразни музикални жанрове с ексцентрични похвати от други изкуства.

RADAR се отличава с това, че свързва интернационалните планове, в които български актьори си партнират със свои сътрудници от целия свят, възпитавайки търсеща и отворена аудитория. Официално фестивалните дни са от 3 до 6 август, само че отвън "главната стратегия" събитията са "разтеглени" във времето.

Началото беше сложено с премиерата в града на концертния филм "Лилит", сниман през 2016 година в границите на третото издание на RADAR. В актуалната просвета обликът на Лилит (първата брачна половинка на Адам) се свързва с феминизма и битката на дамите за пълноправие. Представлението, което стои в основата на кино лентата, има над 30 постановки в Холандия и Белгия.

На 28 юли пък във Фестивалния и конгресен център на Варна ще бъде излъчен концертният филм "Рефлектор". Той показва аудио-визуалния план на братята Димитър и Нейко Бодурови, чиято основа са видео истории на хора, споделящи своите размишления по отношение на Ковид пандемията и породената от нея обществена изолираност.

Изложба с плакати, уловили духа на RADAR Festival през годините ще предшества началото на главната стратегия, която включва музикални работилници, концерти и лекция за огромните фантазии в актуалното изкуство.