Цветанов призовава за по-добра правосъдна система
Секция: Коментари
30 Юли 2023 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов призовава за по-добра правосъдна система

/КРОСС/ За съжаление сме свидетели на поредното посегателство, "заметено под килима" от т. нар. ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функциите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата жестокост му е обръсната главата, от приятеля ѝ. Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими.

Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна
повреда.

Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Веднъж извършили подобни действия, те ще посегнат отново и последиците може да са фатални.
Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно.

Като баща на три дъщери не смея да си помисля какво е изживяло това невинно момиче, каква травма ще понесе занапред от преживяното. Да спрем да сме свидетели на ежедневните трагедии! Да се поеме политическа отговорност и съдебната власт да приложи цялата сила на закона срещу насилието, гаврите и убийствата!