Соченият за извършител на бруталното убийство, бил длъжник на жертвата
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2023 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Соченият за извършител на бруталното убийство, бил длъжник на жертвата

/КРОСС/ Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София е бил длъжник на жертвата. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов. По думите му двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на приятеля си.

Предметът, с който нападателят е ударил 41-годишната си жертва, наподобява гира. Задържаният за убийството не признава, че е извършил престъплението, но другият задържан по случая разказал на полицията какво се е случило.

От прокуратурата съобщиха и фамилията на заподозрения за убийството мъж - Вълчинов. Към днешна дата той бил реабилитиран след две присъди - за увреждане на чужда вещ през 2009 г. и за нанесена телесна повреда - през 2013 г.

По-рано в ефира на „Здравей, България" старши комисар Любомир Николов разкри, че части от тялото на жертвата са открити и в кофи за смет из цяла София, както и в чували, заровени в яма на Витоша. Останките, скрити в планината, са превозени до там в кола, управлявана от укривателя.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж подал негов братовчед. Телефоните на убития са били изключени още на 8 август, а единият е намерен в близост до столична автокъща. Това усъмнило полицаите, че мъжът не се е укрил сам и започнали да работят по версията похищение и евентуално убийство. Органите на реда започнали да следят с задържания впоследствие, който излизал и се връщал на многократно на адреса, където били открити останки от тялото на жертвата.

И двамата мъже, свързани с бруталното убийство, са задържани за до 72 часа. Повдигнати са им обвинения - на единия за убийство по особено жесток начин, а на другия - за лично укривателство. Ако бъдат признати за виновни, физическият извършител на престъплението може да бъде осъден на между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна, а помогналият му да укрие