Къде да почиваме до края на август и септември
Секция: Туризъм
20 Август 2023 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде да почиваме до края на август и септември

/КРОСС/ До края на август ще се радваме на хубаво време, постепенно морете ще се успокои. Този месец е перфектен за хората, които имат проблем с високите температури - хората с високо кръвно, с проблеми със сърцето. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Тази събота" по бТВ.

До края на месец август ще се радваме на хубаво време и морето ще се успокои. Септември също ще е подходящ за море, заяви той.

Проф. Рачев напомни, че намаленията за почивка на нашето Черноморие започват от края на август, следващото намаление е от началото на септември и има още едно - от 15 септември.

Една от препоръките на семейство Шущаръкови за почивка през септември е Канарските острови, Испания. „Септември месец там океанът притихва и става много приятно за къпане. Има месеци, в които Атлантическият океан в този район е опасен", уточни Маги.

Цветин препоръчва да се пътува по места, които не са популярни туристически дестинации, за да може човек да се потопи в атмосферата на съответната държава и да види местните как живеят.