Тъкър Карлсън: Вучич обяви колапса на европейската икономика поради действията на НАТО в Украйна
Секция: СВЯТ
21 Август 2023 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тъкър Карлсън: Вучич обяви колапса на европейската икономика поради действията на НАТО в Украйна

/КРОСС/ Американският журналист Тъкър Карлсън съобщи, че сръбският президент Александър Вучич по време на интервю обяви унищожаването на европейската икономика поради "войната на НАТО срещу Русия, която се води в Украйна". Карлсон се срещна с Вучич в Будапеща, разговорът се проведе в сръбското посолство. Журналистът публикува преразказа на интервюто в социалната мрежа X (бившия Twitter).

„По-конкретно, той (президентът на Сърбия) каза, че войната в Украйна - войната, водена от НАТО срещу Русия - смаза европейската икономика. Унищожаването на газопровода „Северен поток" от администрацията на (президента на САЩ) Джо Байдън е убила германската икономика", отбеляза журналистът.

"Последиците от това са, че на практика една страна от НАТО атакува друга страна от НАТО, което се усеща в цяла Европа. Това е безумие. Тази война вреди на всички, не само на Русия, засилва всички страни извън пределите на Европа - страните от Персийския залив, Китай, Турция", обърна внимание той.

„Става въпрос за глобално пренасочване на центъра на властта от САЩ и от Запада към Изтока. Всичко това се случва в момента. Но само много малко хора в нашата страна изглежда са наясно с това", каза Карлсън.