Медведев нарече съгласието на Запада с ударите на Киев по Крим „наближаване на Апокалипсиса“
Секция: Русия
29 Август 2023 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев нарече съгласието на Запада с ударите на Киев по Крим „наближаване на Апокалипсиса“

/КРОСС/ Съгласието на Запада с ударите на Киев по Крим е casus belli (на латински „повод за война") и дава възможност на Москва да действа „срещу всички" в НАТО, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

„Украинските престъпници обявиха, че са съгласни на всякакви удари по всичко руско", например в Крим. „Ако това е вярно (а сега няма причина да се съмняваме), то това е пряко правно значимо доказателство за съучастието на Запада във войната срещу Русия на страната на държавата на Степан Бандера", - написа той в канала си в Telegram.

Според Медведев това е „изтънчен casus belli", а за Русия означава „способност да действа в рамките на jus ad bellum (на латински „право на война" - бел.р.) срещу всички и всички в НАТО. държави." "Тъжно е, уви. Предсказанията за Апокалипсиса се приближават", каза той.

В заключение политикът цитира няколко цитата, сред които и един от последната книга на Новия завет Откровението на евангелист Йоан Богослов, известно още като „Апокалипсис" (на гръцки - откровение). „В онези дни хората ще търсят смъртта, но няма да я намерят; ще пожелаят да умрат, но смъртта ще бяга от тях" (Откровение 9:6)", цитира той.

След това Медведев публикува откъс от думите на Владимир Ленин („Помнят ни, докато пречим на другите") и изявление, адресирано до западните посланици от Никита Хрушчов („Харесва ли ви или не, историята е на наша страна. Ще ви погребем").