Искрен Митев: Цялото твърдение, че ние атакуваме 3 март, е невярно
Секция: Коментари
05 Септември 2023 06:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искрен Митев: Цялото твърдение, че ние атакуваме 3 март, е невярно

/КРОСС/ Цялото твърдение, че ние атакуваме 3 март е невярно. Ние не го атакуваме, той ще си остане празник. Ще отдаваме почит към хората, които са жертвали живота си в името на свободата на нашата страна. Но това няма нищо общо с намерението ни да направим национален празник 24 май - като ден, който прославя може би едно от най-големите постижения на българите - да дадем просвета, да дадем писменост и азбука. Това заяви снощи Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

"Ние сме дошли да слушаме хората. Ако се организира референдум за това аз ще го подкрепя. И ще се съобразя с мнението му, ако той успее да събере нужното мнозинство", добави Митев.

Относно войната между институциите депутатът заяви мнението си, че когато е писана Конституцията и е планирано устройството на България най-вероятно не е предполагано, че институция, която трябва да обединява българите ще бъде използвана за лични цели. И добави: "Виждаме, че партиите на омразата в България имат своето място. Аз се питам какво може г-н Радев да даде на политиката повече от това, което е дал. Той се е провалил като президент, защото основната роля на президента е да обединява. Той определено не го прави, така че като един провален президент, как може да бъде успешен политик оттук нататък."

"Ще направим така, че България да бъде една нормална европейска държава, в която когато не управлява редовно правителство, управлява редовното в оставка. А не самолично, без възможност за контрол от обществото, президента да назначава хората, които да управляват", каза Митев.

"Проблемите в тази управляваща "некоалиция" са много. Моята победа е, че на тази маса на силите, които управляват България, има място и за "Продължаваме промяната". Като партия, която представлява обществото. И все повече хора, ще стават част от българската политика. Аз се радвам, че ние сме част от тази промяна", посочи депутатът от ПП-ДБ.

На въпроса каква е била ролята на Алексей Петров, за да съществува "сглобката", Митев отговори: "Аз нямам нищо общо с мафиотските кръгове в България. Голямата част от хората, които аз познавам в "Продължаваме промяната" са също такива хора. И опитът към нас да се "пришие" взаимодействие с мутренските кръгове е много смешен".

Когато разберат хората, че всеки път когато не ти издадат касова бележка и когато парите минават в кеш - улицата им няма да бъде оправена, тогава България ще се оправи. Ние трябва да изсветлим българската икономика и това е такъв опит. Ще правим поправки в закон докато те заработят. Това добави Митев.