Директорът на „Пирогов” : Медицинските сестри постоянно са подложени на агресия и това трябва да спре
Секция: Коментари
05 Септември 2023 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорът на „Пирогов” : Медицинските сестри постоянно са подложени на агресия и това трябва да спре

/КРОСС/ Пред NOVA директорът на „Пирогов" коментира случая с Мустафа Емин, съветник на министър Тодор Тагарев. Проверката на лечебното заведение показва, че няма нарушения от страна на медицинските лица по случая.

Според д-р Димитров, Емин прекъсва няколко пъти работата на медиците в шокова зала. Очаква се министърът на отбраната Тодор Тагарев да изгледа видеозаписите от охранителните камери, след което ще обяви и окончателното си решение дали да освободи своя съветник от поста му.

„Няма никакви нарушения от страна на персонала и искам да им благодаря за професионализма, психическата им устойчивост и за моралното поведение", заяви д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ „Пирогов".

„Не всички действия на господин Емин са в рамките на нормата за държавен служител. Медицинските сестри постоянно са подложени на някакъв тип агресия, словесна, с нападки и обиди и дори с физическа намеса. Това трябва да спре", каза д-р Димитров. И допълни, че никой от Министерството на отбраната не се е свързвал с него.