Кола с мигранти катастрофира в Елхово
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2023 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола с мигранти катастрофира в Елхово

/КРОСС/ Кола с мигранти се блъсна в жилищен блок в центъра на Елхово. Няма пострадали.

След гонка с Граничната полиция в Елхово и по пътя към Средец са задържани трима български граждани, превозвали мигранти. Колата, с осем сирийци, е катастрофирала в централната част на Елхово.

като при инцидента няма пострадали. В късния следобед на 12 септември микробус и лек автомобил "Ауди" не се подчинили на сигнал за спиране, подаден от граничен патрул в района на Елхово.

Започва преследване при което бусът, който е тръгнал в посока Средец, е спрян с шипове, разпънати на платното, шофьорът е задържан. Лекият автомобил се е отправил към Елхово, където въпреки сигналите на граничните полицаи е влязъл в града. Шофьорът и спътникът му - български граждани, изскочили в движение и побягнали. Колата продължила по инерция и се ударила в жилищен блок. Няма пострадали.

След бързи заградителни и издирвателни действия двамата български граждани са задържани. В колата са открити 8 чужденци, самоопределящи се като сирийци. С тях ще работят служители на звено "Миграция". Действията по изясняването на случая продължават.