Министър Динкова: Работата с местните власти ще наложи „Бранд България“
Секция: Туризъм
13 Септември 2023 19:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Работата с местните власти ще наложи „Бранд България“

/КРОСС/ Страната ни има много силна нужда от децентрализация на политиките, така че хората на място да бъдат овластени. Те най-добре познават нуждите си, затова работата с местните власти е приоритет. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова на откриването на изложбата „Бранд Родопи - свещена планина" в Народното събрание.

Министерството на туризма работи мотивирано и подкрепя всякакви културни инициативи. По думите на министър Динкова налагането на „Бранд България" е чудесно начинание, чрез което се създава инфраструктура, архитектура и се изграждат културата и образованието.

„Родопите са чудесен пример за единство в многообразието с комбинацията от етноси, религии, история, традиции. Това е дестинация, която трябва да бъде популяризирана като добра практика и показана в цяла Европа." - каза Динкова.

„В тази насока работим най-активно в момента, като стартирахме програма за маркетинг на туризма в черноморските региони, като следваща фаза фокусът е върху Родопите, Розовата долина, Дунавските пристанища", посочи министърът на туризма.