Калоян Паргов: Бюджетът на София е рекорден, благодарение на държавата
Секция: Анализи
15 Септември 2023 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Бюджетът на София е рекорден, благодарение на държавата

/КРОСС/ БСП гласуваха против вдигането на забраната за внос на украинско зърно на заседанието в четвъртък в парламента. „Темата има няколко аспекта. Първият е политически, касаещ това правителство и формата, който го подкрепя. Това е едно от поредните решения, с които ГЕРБ и ДПС подхлъзнаха ПП и ДБ. От другата страна да погледнем и земеделските производители, които искаха служебното правителство да ги удостои с внимание. Зърното е само на повърхността, тук говорим и за редица други стоки, които ще влизат в България. И тук вече е здравният аспект - чистотата на храна и здравето на потребителите." Това заяви снощи общинският съветник в СОС от БСП Калоян Паргов в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS, по повод гласуването на партията в пленарна зала против вдигането на забраната за внос на украинско зърно.

За качеството на зърното, което пристига у нас, Паргов посочи, че трябва да има организация и проследяване. „Тази стока минава ли транзит като страна член на ЕС, и примерно отива за Австрия, Германия, Италия или Гърция? Или остава в България? Какво количество? Къде и при кого? И това се следи до крайният потребител", добави той.

В четвъртък бюджетът на София беше приет, ситуацията по приемането Паргов коментира: „Г-жа Фандъкова, която приключва с общината, може би трябва да я удостоим с аскер за цялостно творчество с драматизмът, който декларира това. Беше ясно, че ще има подкрепа. Грозно е да спекулираш с очакванията на хората, говоря за делегираните държавни дейности, защото този бюджет е рекорден благодарение на държавата и това, че дава повече пари."

„Това, което предложи БСП на Комисия е да има един отделен доклад, касаещ заплатите, а не да се спекулира предизборно, както го правят ГЕРБ обикновено. Защото много обичат да правят предизборни спекулации и не изневериха на своя стил, с който шантажират софиянци над 15 години", добави той.

Относно защо БСП се регистрира с имената на изключени членове, общинският съветник заяви: „Това е актуалното състояние на БСП, което е валидно. И това актуално състояние регистрира партията. Това дали вътре има изключени хора и какви ли не други случаи това никой не го интересува. Това интересува само БСП." И добави, че всяка партия се ражда с решение на съда и приключва своя жизнен път, като партия, с решение на съда. И самото решение на съда открива дело на партията, което стои в СГС и всяка промяна на партията отваря делото и започва делото по неговото пререгистриране. Делото тръгва и приключва с решение на съда, ако в хода на това дело тази промяна някой я оспорва обикновено се води по-продължително дело и се вижда кой е крив и кой прав.