Шойгу показа на Ким Чен-ун хиперзвукови ракети и стратегически бомбардировачи
Секция: Русия
16 Септември 2023 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шойгу показа на Ким Чен-ун хиперзвукови ракети и стратегически бомбардировачи

/КРОСС/ Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу показа на севернокорейския лидер Ким Чен-ун руските хиперзвукови ракети "Кинжал", както и стратегически бомбардировачи, предаде Ройтерс.

Шойгу посрещна Ким при пристигането му в руския далекоизточен Приморски край и му показа три стратегически бомбардировача - Ту-160, Ту-95 и Ту-22М3.

Вчера Ким инспектира подложен на западни санкции руски завод за изтребители, като част от посещението, за което Вашингтон и съюзниците му се опасяват, че може да се окаже от полза за укрепване на руската армия в Украйна и да подпомогне ракетната програма на Пхенян.

На срещата си в сряда руският президент Владимир Путин и Ким обсъдиха въпроси, свързани с отбраната, с войната в Украйна и със задълбочаването на сътрудничеството.

Путин заяви пред репортери, че Русия "няма да нарушава нищо", но ще продължи да развива отношенията си със Северна Корея. Неговият говорител добави, че по време на посещението на Ким не са били подписани никакви споразумения по въпроси, свързани с отбраната или във връзка с други проблеми.