Йотова: Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка върху тях
Секция: Интервюта
22 Септември 2023 11:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йотова: Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка върху тях Относно реформата в КПКОНПИ, Йотова каза, че иска да изчака с оценката

/КРОСС/ „Преди 115 години първостроителите на съвременна България ни дадоха един чудесен пример за единство, за това какво означава национална кауза и как я постигаш. Това е пример и модел, който не увяхва с времето. Той трябва да е пример и модел и за всички нас". Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

„За мен този празник е укрепване и развитие на българската държавност, която, за съжаление, се правят опити да бъде ерозирана", каза още вицепрезидентът.

По отношение на духовниците, които са били експулсирани от България, Йотова каза, че ако службите за сигурност имат достатъчно сигнали и доказателства, те са в правото си да го направят.

Относно КПКОНПИ, Йотова заяви, че иска да изчака с оценката. Вчера парламентът прие окончателно законопроекта за противодействие на корупцията. С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две.

„Слушах много експерти. Някои от тях се тревожат от факта, че се създава още един или следващ орган, доколко и как той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставяне на днешното правителство - това предстои да видим през следващите месеци", каза Йотова.

„Недоверие в службите изказват хора, които очевидно искат да сложат ръка на тях и за първи път в най-новата ни история да има много сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че президентът Радев няма да допусне това", каза още Илияна Йотова.