Галина Чулева от Yettel е HR директор на годината в наградите на Forbes България
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2023 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Галина Чулева от Yettel е HR директор на годината в наградите на Forbes България Медията отличи най-успешните HR практики и експерти в пилотното издание на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards 2023

/КРОСС/ Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура" в Yettel България, бе отличена като HR директор на годината в наградите на списание Forbes - Forbes HR Employer Branding Forum & Awards 2023.

За първи път Forbes България заедно с независимо жури от доказани HR професионалисти отличават компаниите с най-добрите HR политики и експерти, които допринасят за изграждането на добра работодателска марка и прилагат новаторски и работещи решения в управлението на човешките ресурси.

„Изключително много благодаря за тази награда. Тя идва броени дни, след като Yettel получи друго значимо отличие - станахме първия телеком в България, заслужил престижния световен сертификат Top Employer. Днешното признание е още едно потвърждение, че с всичко, което правим като работодател, оставаме верни на обещанието си към нашите служители - да им даваме свободата да бъдат себе си, да постигат повече и да бъдат част от значими промени", коментира Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура" в телекомуникационната компания.

Yettel България бе сред финалистите и в още една категория - „Работна среда". В нея бяха отличени компаниите, които създават позитивна работна атмосфера, в която всеки може да разгърне потенциала си.

За всички свои над 1900 служители Yettel осигурява разнообразие от програми за развитие и вътрешни инициативи. Всяка година телекомът инвестира 100 000 лв. в програмата си за образователни грантове Educational Grants. Тя подкрепя финансово служители, които искат да кандидатстват за програми като Executive MBA, Mini MBA програми или chartered квалификации. В допълнение се организират различни лидерски академии, академии за придобиване на нови умения, а всеки служител има безплатен достъп до платформата за обучения LinkedIn Learning.

За ангажирането на хората допринася и възможността да участват в различни екипи и клубове по интереси. Всеки желаещ може да бъде доброволец в екипите на ESG Crew и Balance crew, които отговарят за инициативи по темата за устойчивото развитие и баланса в работата. С фокус върху здравето и баланса работа - личен живот са подбрани и придобивките, които осигурява компанията. Сред тях са корпоративен психолог и консултант по лични финанси, групови тренировки и масажи в офиса на преференциални цени, допълнителен ден отпуск за рожден ден, както и четири допълнителни дни при използване на цялата отпуска, еднократна финансова подкрепа при раждане на дете и други.

Компанията провежда и специални програми за младите и хората с различни възможности, на които дава шанс да се реализират в света на телекомуникациите. Най-отличителните сред тях са стажантската програма Hub by Yettel, програмата „Втора смяна", насочена към деца на служители на възраст между 15 и 19 години и тяхното кариерно ориентиране, както и програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо", която подпомага професионалното им развитие и социална интеграция.