10 играчи от Левски потопиха Славия с бразилски голове
Секция: СПОРТ
28 Септември 2023 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 играчи от Левски потопиха Славия с бразилски голове

/КРОСС/ Отборът на Левски напълно заслужено надви Славия в най-старото столично дерби на България в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. "Сините" играха около 70 минути с човек по-малко, тъй като Асими Фадига бе изгонен след намесата на ВАР. Въпреки това с красиви бразилски голове на Роналдо (34) и Уелтон (54) играчите на гостите постигнаха важна победа преди сблъсъка с шампиона Лудогорец в неделя на стадион "Георги Аспарухов".

Успехът остави 26-кратните шампиони на трето място, но те вече имат актив от 22 точки, след като записаха седма победа и се доближиха на шест точки от лидера Локомотив (Пловдив).

"Сините", които последните години често страдат срещу "белите", днес им нанесоха седмата поредна загуба в шампионата, четвърта поредна пред тяхната публика, която от началото на сезона имаше доста негативни емоции и на "Овча купел" тимът е с головата разлика 2:11. Това поражение остави Славия на предпоследното място с 4 точки, колкото има и последният Етър, който обаче е изиграл мач по-малко.