Пламен Данаилов: На София и липсва една интегрирана система за управление на трафика
Секция: Коментари
03 Октомври 2023 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Данаилов:  На София и липсва една интегрирана система за управление на трафика

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Пламен Даниелов каза, че протестите със сигурност се отразяват на цялостната политическа обстановка в страната. „ЕК днес каза, че са приели териториалните планове, имат 2 месеца да ги прегледат. Протестите са основани, но правителството без да се съобрази техните желания вече е изпратил опит за предоговаряне,но не това, което те искат".

Аз имам доста години трудов стаж преди да бъда съветник и аз съм роден в София, обясни Даниелов. „Мисля, че моята компетентност ще помогне много на софиянци парите на града да се управляват добре. На София и липсва една интегрирана система за управление на трафика. Такава система ще помогне да не седим в задръстване в целия град сутрин и вечер, когато отиваме и се връщаме на работа".

Друг голям проблем е, че собствеността на Столична община не се използва активно, допълни Даниелов. „Трябва собствеността например да се използва за спортни нужди. Столична община основно продава своите имоти, но не обновява своя жилищен фонд. Столична община е с най-малко собствени жилища".

Бюджетът на Столична община е малко над 2 милиарда лева, но може да бъде управляван проактивно и не само да се продават имотите, а да се използват възможностите да получава повече имоти, смята Даниелов. „Корупцията в обществените поръчки също трябва да бъде спряна. Не мисля,че градът се управлява прозрачно".