Вили Лилков: В София трябва да се изгради градска железница
Секция: Коментари
03 Октомври 2023 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вили Лилков: В София трябва да се изгради градска железница

/КРОСС/ В София трябва да се изгради градска железница, която да преминава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото - например с метростанция „Горна баня", „Искърско шосе". Такова предложение направи в студиото на „Здравей, България" кандидатът за кмет на столицата от коалиция „Синя София" Вили Лилков. По думите му така потокът от коли сериозно ще намалее. И допълни, че всеки ден от по-малките населени места пътуват около 200 000 души.

„Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от свой административен модерен център. Този въпрос се отлага много години. Беше предвиден да е на мястото на Тех Парка, но така и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове", обясни Лилков.

И допълни, че е уверен, че ще стигне до балотаж. „Моят принос в тази кампания ще бъде вдигането на експертното ниво на разговора. Това, което виждам в момента, е движение на кандидатите пипнешком по проблемите на София. Опонентите ми все още не са подготвени", коментира той.

За „Топлофикация":

„Задълженията й са над милиард и половина лева. Спряла е модернизацията. Държавата трябва да сподели отговорността за управлението й", смята кандидатът за кмет.

За жълтите павета:

„Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по големина, а са ги оставили без надзор. Започнали са да поставят по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и лош пясък. Надявам се тези грешки да се оправени", поясни Вили Лилков.