Пети ден протести: Остават блокадите на магистралите „Тракия” и „Струма”
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2023 09:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пети ден протести: Остават блокадите на магистралите „Тракия” и „Струма” Представители на недоволните енергетици тръгнаха към София за разговори с управляващите

/КРОСС/ Пети ден на протести на енергетици и миньори.Блокадата на магистрала „Тракия" остава. Представители на протестиращите там тръгнаха за срещата в София, след като вчера взеха решение преговорите да се водят само с ръководителите на парламентарно представените партии. Протестиращите отказаха среща с министър-председателя Денков, покана за която той отправи от Раднево.

„Надявам се да се преборим за нашите искания и синдикатите да представят точно това, което искаме - кратко, точно и ясно. Смятам, че ще стигна до някакъв консенсус. Ако не се стигне, виждате какъв е извод от цялата ситуация", заяви протестиращ на „Тракия".

„Ние се молим да останем на работа. Ние не се молим нито за големи доходи и свръх заплати, както се говори по медиите. Получаваме едни средностатистически добри пари за България и за региона. Това са ни исканията", каза още той.

Над 20 часа вече продължава блокадата на магистрала „Струма". Хората са категорични, че няма да я вдигнат, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

„Част от исканията все още не са удовлетворени", заяви Тодор Василев. „Разчитаме на срещата в парламента. Ние не отиваме при премиера, той трябва да дойде при нас. Нашата идея е да де вразумят тези, които взимат решенията в парламента", допълни той.