ЦСКА и “Левски” се срещат в първото дерби за сезона
Секция: СПОРТ
07 Октомври 2023 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА и “Левски” се срещат в първото дерби за сезона

/КРОСС/ ЦСКА и "Левски" ще се срещнат в първото дерби за сезона в Първа лига. Двубоят започва в 14.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт".

ЦСКА влиза в дербито след серия от пет поредни победи в Първа лига. След първоначалните колебания червените постепенно влязоха във форма, а в последния кръг нанесоха първо поражение на лидера в класирането "Локомотив" (Пловдив) като гост.

Червените ще могат да разчитат на основните си играчи. Майкъл Естрада, който беше под въпрос заради контузия, получена на мача в Пловдив, вече е възстановен и тренира с отбора.

"Левски" загуби домакинството от "Лудогорец" в предишния кръг, a това беше трето поражение за тима от началото на сезона. Сините също ще могат да разчитат на всичките си основни играчи. Жереми Петрис тренира наравно със съотборниците си, след като получи болки в едно от предишните занимания.

Преди двубоя ЦСКА е на трето място в класирането с 24 точки, а "Левски" е пети с 22 точки.

Мачът ще бъде ръководен от шестия в ранглистата на съдиите Радослав Гидженов, а преди срещата Българският футболен съюз (БФС) започна нова инициатива и организира пресконференция на реферите.