Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира в Шанхай
Секция: СПОРТ
09 Октомври 2023 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира в Шанхай

/КРОСС/ Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна престижна победа със 7:6(6), 6:4 за 2 часа игра срещу световния номер 14 Карен Хачанов в третия кръг на "Мастърс"-а в Шанхай.

Гришо регистрира шестата си победа над противник от топ 20 в световната ранглиста за 2023 година, както и трета такава на твърди кортове след онези над Хуберт Хуркач и Холгер Руне.

Българинът спечели 80-минутния първи сет с тайбрек, в който трябваше да отразява сетбол, а преди това бе елиминирал и точки за пробив на съперника. При 2-0 в полза на Гришо в "дългия гейм" се наложи едночасово прекъсване заради дъжд, а организаторите определено се забавиха с активирането на подвижния покрив над централния корт.

Само един пробив свърши работа на Гришо във втория сет (и изобщо в мача), като той постигна трета победа над Хачанов в три официални мача помежду им, имайки и един успех на демонстративния турнир в Хърлингам.

Димитров вече има 33 победи през 2023 година и това е най-доброто му постижение в това отношение от 2017-а насам, когато натрупа 49, а през 2014-та имаше 50. Може би малко изненадващо на фона на този факт едва сега топ тенисистът ни записа последователни успехи на “Мастърс” турнир, след като в предишния кръг елиминира Александър Вукич.Това е 91-вото участие на Гришо в надпревари от най-високата категория на АТР и той вече има 121 спечелени мача в тях - десети по този показател сред активните тенисисти.

Следващият противник на Димитров в Шанхай ще бъде Карлос Алкарас или Даниел Еванс.