Ювентус отпразнува 100 години под ръководството на фамилия Аниели
Секция: СПОРТ
11 Октомври 2023 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ювентус отпразнува 100 години под ръководството на фамилия Аниели

/КРОСС/ Ювентус организира грандиозно парти в Торино, за да отпразнува 100-годишнината откакто семейство Аниели пое контрола над клуба. На събитието присъстваха различни легенди като сред тях бяха и едни от големите любимци от близкото минало като Зинедин Зидан, Алесандро Дел Пиеро, Чиро Ферара, Едгар Давидс, Анджело Перуци и др.

"Бианконерите" бяха поети от Едоардо Аниели, син на основателя на FIAT Джовани Аниели, през юли 1923 г., като този ход промени хода на историята на италианския футбол и и направи клуба най-успешния и най-обичания на Апенините.

В PalaAlpitour в Торино, Ювентус беше домакин на голямо парти, наречено „Заедно, черно и бяло шоу", включващо различни събития за отбелязване на последните 100 години на клуба.

Най-вълнуващ за феновете беше приятелският мач между два отбора, пълни с легенди на "бианконерите". "Белите" спечелиха срещу "Черните" с 9:6.

Джанлука Виали, който за съжаление почина през януари, беше почетен от присъстващите фенове и получи бурни аплодисменти.

Ето и съставите на двата отбора:

Ювентус бели: Перуци, Торичели, Юлиано, Конте, Матри, Монтеро, Бардзали, Маркизио, Зидан - Платини (треньор).

Ювентус черни: Сторари, Карера, Ди Ливио, Пепе, Раванели, Ферара, Евра, Манджукич, Давидс, Дел Пиеро - Липи и Песото (треньори).