„Гранична полиция“: Интензивен трафик на границата с Румъния
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2023 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Гранична полиция“: Интензивен трафик на границата с Румъния

/КРОСС/ Интензивен е трафикът на границата с Румъния за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) „Видин", „Кардам", „Никопол" и „Дуранкулак", съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР, на сайта си.

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща пункта "Оряхово" - "Бекет", няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП "Русе" и "Никопол".

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница" и „Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Продължава ремонтът на пункта „Калотина" на границата със Сърбия. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На останалите гранични пунктове трафикът е нормален.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички пунктове.

На пункта „Станке Лисичково" на границата с Република Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На граничния пункт "Гюешево" и пункта "Златарево" трафикът е нормален.

По границата с Турция трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.