Ваня Григорова пред граждани в кв. "Дружба": Излезте и масово гласувайте в неделя за №86
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2023 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ваня Григорова пред граждани в кв. "Дружба": Излезте и масово гласувайте в неделя за №86 Необходима е пълна мобилизация, за да не допуснем Сглобката да се възпроизведе и в София, каза кандидатът за кмет и водач на листата от Местна коалиция "БСП за България"

/КРОСС/ Гласувайте в неделя за кметове и за листата за общински съветници на Местна коалиция "БСП за България". Не допускайте съмненията в изборния процес да Ви демотивират да упражните своето изконно право на глас. Това призова Ваня Григорова в район "Искър".

Вместо да закриват кампанията, Григорова и кандидати за общински съветници продължиха срещите си с жители на крайните квартали на столицата. Край езерото в ж. к. "Дружба" Ваня Григорова беше посрещната от кандидата за кмет на район "Искър" Борис Цветков.

"Необходима е пълна мобилизация срещу статуквото, за да сложим край на порочните практики, които ограбват живота и бъдещето на обикновения софиянец", каза тя пред гражданите. - Трябва да бъдем активни и отговорни в чии ръце ще оставим общото ни бъдеще"

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че Ваня Григорова е реалната алтернатива и единственият кандидат, който може да се изправи срещу сглобката и затова всеки глас за нея е глас срещу статуквото.

„Бъдете сигурни, че моите опоненти, които до последно се криеха и се опитваха да избягат от реалните дебати и от истинския сблъсък на идеи, ще се опитат да възпроизведат и в София сглобката от национално ниво", предупреди Ваня Григорова и призова всички разочаровани от досегашното управление на Столична община, чийто глас не се чува, всички работещи софиянци, които създават реално брутния вътрешен продукт, да не се поддават на апатията и скептицизма:

"Затова, в неделя гласувайте, за да се случи така очакваната от всички нас промяна", призова Григорова.

„Кметът на София е този, който задава посоката, политическата визия, философията и приоритетите за това как трябва да се управлява градът. „Точно това и смятам да правя, когато бъда избрана. А първият ни приоритет е развитието на обществената и социална инфраструктура", заяви Ваня Григорова.

По думите й днешна София се развива на няколко скорости и е столица на шокиращите неравенства. За последните десет години разликата между доходите на най-богатите и най-бедните се е увеличила почти двойно.

„Затворени добре поддържани комплекси съжителстват със занемарени и презастроени квартали. Лъскави и добре оборудвани частни болници се конкурират с изнемогващи и разпадащи се общински здравни заведения. „Системата" от елитни и неелитни училища произвежда елитни и неелитни деца", посочи Ваня Григорова и допълни, че в така наречените „развити" райони има по няколко частни детски градини, но няма улици, общински детски ясли и училища и друга социална инфраструктура.

По думите ѝ причината за всички тези контрасти е, че градът се управлява с политическа демокрация, а с пазарна диктатура.

„София не е пазар! Време е отново да изпълним със смисъл думата „демокрация" и да ни дадете шанса да изградим един демократичен град", каза тя пред гражданите.

https://www.youtube.com/watch?v=heq8HLpeJvM

Според нея за целта Общината трябва да постави в центъра на своята политика не привилегированите от пазара, а гражданите и производителите на блага - работещите хора.

Ваня Григорова посочи какво е необходимо за това и е заложено в програмата на МК „БСП за България" - децентрализация при планирането и разпределянето на финансовите средства, предназначени за районите и структура на бюджетните разходи, която да увеличи драстично дела на парите за здравеопазване, образование, спорт и социални дейности. Трябва да спре приватизацията на общинска собственост, а управлението на основните комунални услуги да се изпълнява от общински дружества и предприятия. Инвестиционна политика да е подчинена на две основни цели - изграждане на детски градини и съживяване на кварталите от периферията.

Гражданите не скриха симпатията си към Ваня Григорова, пожелаха ѝ успех на предстоящите избори и изразиха надеждата си, че тя може да направи столицата едно по-хубаво място за живот.

"Разчитаме на Вас, само с Вашата подкрепа това може да стане", заяви в отговор Ваня Григорова.