Андрей Цеков: В последните години държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа
Секция: Интервюта
03 Ноември 2023 06:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Цеков: В последните години държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа

/КРОСС/  Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Андрей Цеков, каза че в последните години държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа. „Тези пътища съществуват, водопроводите съществуват. По тях карат българските граждани, потребяват водата. Истината е следната - ние ползваме тези обекти, без да имаме строителни документи и дали те отговарят на всички изисквания. Поради това е необходимо тези обекти да бъдат подложени на инспекция, така че да се даде възможност да бъдат въведени редовно в експлоатация, ако отговарят на изискванията. Това е смисълът на предложените промени".

Този законопроект няма отношение към инхаус процедурите, категоричен е Цеков.

Тези промени не касаят по никакъв начин АМ „Хемус", обясни Цеков. „Това е една предизборна интерпретация, която граничи с манипулация. На „Хемус" беше констатирано незаконно строителство в участък 4 и то е премахнато. Така че тези отношения нямат отношение към строителството на АМ „Хемус" по никакъв начин".

Предложението на Шишков касаеше всички незаконни строежи, а настоящото предложение касае само държавните и общинските, заяви Цеков. „Сегашното предложение на представлява амнистия за незаконните строежи".