Цветанка Минчева e победителят в конкурса ,,Мениджър на годината“ за 2023 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Ноември 2023 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанка Минчева e победителят в конкурса ,,Мениджър на годината“ за 2023 г.

/КРОСС/ Отличеният бизнес лидер на 16-ото издание на конкурса ,,Мениджър на годината" е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк. Носителят на титлата стана известен по време на официалната церемония, която се състоя в Софийската опера и балет на 2 ноември.

Името на новия „Мениджър на годината" по традиция бе обявено от президента на Република България - Румен Радев, в присъствието на останалите 9 финалисти от десетката на Топ мениджърите за 2023 г. и Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „ВМ Финанс Груп" АД - издателя на списание „Мениджър", което организира престижния конкурс. Лично Силвия Пенева, управляващ съдружник на ,,Делойт България" и автор на независимата методология за оценяване на кандидатите, връчи на държавния глава плика с името на победителя на сцената в Софийската опера и балет.

,,Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс - личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си, преди да отвори плика с името на победителя.

,,Вярвам в ученето през целия живот, вярвам, че е смелост да признаеш, че не знаеш нещо и да поемеш риска да учиш нови неща. Всяко нещо, което научите, рано или късно ще ви възвърне стойност. Има една магична съставка, която може да доведе един мениджър на тази сцена и тя е хората, с които работим", бяха първите думи на Цветанка, Минчева, 16-ия победител в конкурса на списание ,,Мениджър".

Мениджърите от финалната десетка получиха специални грамоти за висши постижения в мениджмънта. Успешни бизнес ръководители и публични личности от страната връчиха с гордост и уважение отличията финалистите на сцената в Софийската опера и балет. ,,През вчерашния ден ние отбелязахме Деня на будителите. Отдадохме почит на големите българи, които са съхранили и изградили през вековете духовните ценности и постижението на това, което сме днес ние - хора, които имат мисия и перспективен поглед в бъдещето. В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите.", заяви Александра Мирчева.

За втора поредна година конкурсът разширява границите си с още четири допълнителни категории. Методологията на оценяване на всички компании, подали кандидатури, също премина под ръководството ,,Делойт България" в три етапа. Наградените в тях бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет в следния ред:

Победител в категория ,,Най-добър нов бизнес" - „Диджитал Лайтс" ЕООД. Наградата получи Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от Николай Иванов, country manager на photomate за България.

Победител в категория ,,Бизнес в първите 20 милиона" - „Инаут Трейд" ЕООД. Наградата получи Вихрен Бисет, търговски директор на компанията, а бе връчена от Тонислав Попов, главен финансов директор и изпълнителен директор на bTV Media Group в България.

Победител в категория ,,Бизнес трансформация" - „ДЗИ Общо застраховане" ЕАД, с проект „Дигитална платформа за клиенти на ДЗИ". Награда получи Коста Чолаков, председател на УС и Главен изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от Рени Миткова, управител на „ЕОС Матрикс", част от немската EOS Group.

Победител в категория ,,Екип на годината" - „Диджитал Лайтс" ЕООД. Наградата получи Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от акад. проф. Пламен Карталов, директор на Софийска опера и балет.

Специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ,,За развитие на регионите" бе присъдена на ,,Фантастико Груп" ООД. Ежегодна традиция е с нея да се отличи компания, чийто лидер е във финалната десетка финалисти. С нея се отличават ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Списание „Мениджър" продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите допълнителни категории. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 26 ноември от 16:00 часа по bTV.