Ватман с положителен тест за наркотици блъсна шофьор в София и избяга
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2023 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ватман с положителен тест за наркотици блъсна шофьор в София и избяга

/КРОСС/ Репортаж по сигнал на зрител на NOVA. Потърси ни мъж от София, който пожела да остане анонимен. Той разказа, че на 3 ноември е бил участник в ПТП между кола „Пътна помощ" и трамвай. По думите му след катастрофата ватманът се е държал изключително агресивно и е избягал от мястото на инцидента.

След откриването на ватмана, идването на място на полицията и тестване за алкохол и наркотици, се оказва, че полевият тест за дрога на водача от градския транспорт е положителен.

„Трамвай дойде много бързо отзад. Бях втора кола и ми отнесе страничното огледало с рамката. След това ватманът спря, оправи си огледалото и си тръгна. Когато настигнах трамвая, водачът започна да ми показва неприлични жестове. Когато се прибрах в гаража ми извикаха КАТ, а по-късно стана ясно, че ватманът е с положителен тест за наркотици", разказа водачът, който потърси екипа ни.

Той призна, че автомобилът му е застъпил релсовия път. „Да, това е нарушение от моя страна. Но имаше хора, които бяха плътно до тротоара. И ако трябваше да се престроя плътно в дясно - щях да отнеса главите на хората", посочи водачът.

От МВР отговориха на запитване на NOVA като посочиха, че имат сигнал за това произшествеи и положителният тест за наркотици на ватмана е положителен.

„Ватманът е преценил, че няма щети и затова е продължил по маршрута си. След известно време двамата „отново са се видели", така да се каже, и ватманът е разбрал, че има някакъв проблем. След като се е прибрал в депо „Красна поляна" сам се е обадил на 112, за да дойде КАТ да обработи случая. Установява се, че вината е на водача на репатрака. Но при тест за наркотици се установява, че в кръвта на ватмана има остатъчно наличие на амфетамини. Книжката му е отнета", заяви в ефира на „Здравей, България" инж. Иво Василев,зам.-директор на "Столичен Електротранспорт" ЕАД.