Калин Стоянов: Вече работи системата за електронно връчване на актове и фишове
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2023 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калин Стоянов: Вече работи системата за електронно връчване на актове и фишове

/КРОСС/ Системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата вече работи, съобщи министър Калин Стоянов при представянето на системата пред медиите, съвместно със заместник-министъра на електронното управление Валентин Мундров.

Тя функционира от 16 октомври, а до 2 ноември, за две седмици, са връчени над 5000 документа на гражданите, които имат регистрация в системата, като голяма част от тях са изплатени.

Ние ще подобрим събираемостта на глобите, което е основната превенция по отношение на борбата с пътните произшествия, каза министър Стоянов.

Той добави, че възможността за интегриране на системите на МВР и Министерството на електронното управление е дадена през законодателните промени, направени през август във връзка с нарушенията на пътя.

Сред промените е и отнемането на автомобили от водачите, които са установени да управляват след употреба на наркотици и алкохол над 1,2 промила, припомни министърът. Тази мярка работи, коментира Калин Стоянов и посочи, че от влизането в сила на промените до момента са отнети 78 автомобила, а присъдите за шофиране след употреба на наркотици и алкохол са 194.
следва