Корейски батерии за Polestar 5
Секция: Автомобили
09 Ноември 2023 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корейски батерии за Polestar 5

/КРОСС/ Шведската автомобилна марка Polestar и южнокорейският производител на батерии SK On подписаха договор за доставка на модули за батерийни клетки за предстоящия електрически GT Polestar 5 с четири врати.

От Polestar казват, че SK On е избран заради превъзходната технология за батерийни клетки. Плюсовете включват мощна химия, бързо зареждане, ефективно разреждане и дълъг обхват. Батерийните модули с високо съдържание на никел се състоят от ултра-дълги 56-сантиметрови клетки с висока енергийна плътност.

„Връзката ни със SK On се оказа ползотворна след подписването на меморандума за разбирателство и инвестирането в нашата марка" - каза шефът на Polestar Томас Ингенлат - „Polestar 5 се развива бързо и ще бъде оборудван с тази високопроизводителна батерия, за да осигури производителността, очаквана от нашия гранд турър."

Джи Донг-сеоб, главен изпълнителен директор на SK On, добави: „Имаме удоволствието да работим с Polestar по този електрически автомобил от световна класа. Ще засилим партньорството си с Polestar и ще създадем нови възможности чрез това споразумение."

Polestar 5, чието производство е планирано да започне през 2025 г., е серийна еволюция на концептуалния автомобил Polestar Precept и е представен в поредицата на YouTube „From Concept to Car", която подробно описва пътя му към сериен автомобил.