Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Ноември 2023 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове

/КРОСС/ Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция" към МВР по данни към 06:00 часа днес. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничния контролно -пропускателен пункт (ГКПП) "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП  "Оряхово" и ГКПП "Никопол" за товарни автомобили на изход.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница" и „Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа. 

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП  "Калотина'' за товарни автомобили на изход.
На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево'' за товарни автомобили на изход, посочват още в съобщението си от „Границна полиция".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
От „Границна полиция"  препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".
През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. 

На границата с Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП „Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП "Гюешево" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.