Деян Николов: Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната
Секция: Интервюта
12 Ноември 2023 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Николов: Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната

/КРОСС/ Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната. Това каза кандидатът за кмет на столицата на „Възраждане" и общински съветник Деян Николов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Вотът на недоверие е обявен от „Възраждане" още преди местните избори и той не е свързан с резултатите на партията, категоричен бе той.

„Това беше съвместно с БСП и беше вече решено, че няма как само БСП да го внесат - внасят го и трите партии и независимият кандидат. Защо, ако искаме Българската армия да бъде модернизирана, нямам анализ от какво точно има нужда Българската армия."

Според него, това което в момента се случва, не е в интерес на Българската армия, нито е част от национална стратегия за усилване на отбранителните способности.

„Изпразнихме военните си запаси в складовете, подарихме си БТР-ите, сега ще се купуват други много по-скъпи. Очевидно е, че лицето Тагаренко обслужва всякакви други интереси, но не и българските. Слушайки го да говори, това което прозирам в неговите думи едва ли не е, че ние се готвим за война", каза още Николов.

По думите му „Възраждане" има ръст на броя общински съветници в осем пъти в сравнение с последните местни избори.

Партията е внесла множество жалби за изборни нарушения, но те са били „замитани" от управляващите ПП-ДБ и ГЕРБ, заяви Николов. „Бяха купувани цели комисии, бяха пробити ОИК."

Николов заяви, че кандидатурата на Ваня Григорова е била издигната „с любезното съдействие" на опозицията в БСП - Сергей Станишев и БСП-София, които по думите му отдавна имат желание да работят с Борисов. „И като такава кандидатура това поставя някои сериозни въпроси - кой застана и беше гръб на тази кампания, кой я финансира и с колко я финансира. Най-вероятно през следващите месеци ще си проличи кой я финансира, но проектите в България се случват с любезното съдействие на едно посолство в България - Американското", коментира той.

Той бе категоричен, че Ваня Григорова не може да отклони гласове от „Възраждане" в евентуален бъдещ неин проект.

„Възраждане" е против увеличаване на местните данъци и такси. Ако събираемостта се повиши и се запушат дупките в бюджета, парите за столицата ще стигнат. „При едно добро управление, при добър, балансиран бюджет и при добра събираемост, при сегашните нива на данъците София може да се справя доста добре", смята Николов.

Работата в Столична община трябва да започне с актуализация на Общия устройствен план на града, преразглеждане на подробните планове, промени на наредби и искания към парламента за промяна на Закона за устройство на територията. „Всичко, което е в посока презастрояването в София да спре, ние ще го подкрепим. Друга тема, която е важна за нас, е чистотата."

БНТ, „Говори сега"