Окръжна прокуратура - Ловеч ръководи разследване на тежко пътнотранспортно произшествие с трима загинали и двама пострадали
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2023 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Окръжна прокуратура - Ловеч ръководи разследване на тежко пътнотранспортно произшествие с трима загинали и двама пострадали

/КРОСС/ На 11.11.2023 г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3 във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч по повод тежко пътнотранспортно произшествие.

Около 15,45 ч. на път II-35 (Ловеч-Плевен), при 31 км., при мокра и хлъзгава пътна настилка, водачът на лек автомобил „Хонда" (на 22 г.), движещ се в посока гр. Ловеч, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в посока гр. Плевен автомобил „Фолксваген",  управляван от 50-годишен водач.

В резултат на произшествието са починали водачът на лекия автомобил „Хонда" и двама пътници в него - на 24 г. и на 59 г. Четвъртият пътник е откаран в тежко състояние в болница в гр. Плевен. Водачът на „Фолксвагена" е прегледан в болницата в гр. Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват. 

Извършен е оглед на местопроизшествие и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.