Русия отново удари незаконните въоръжени групировки в Сирия
Секция: Русия
13 Ноември 2023 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия отново удари незаконните въоръжени групировки в Сирия

/КРОСС/ На 11 ноември руските въздушно-космически сили (ВКС) са нанесли въздушни удари в провинция Идлиб срещу цели на незаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позиции на сирийските правителствени войски. Унищожени са подземните убежища и тренировъчните лагери на терористичната групировка "Джабхат ан Нусра" (забранена в Руската федерация).

Това съобщи в нееля контраадмирал Вадим Кулит, заместник-ръководител на Руския център за помирение на воюващите страни (ЦПВС) в Сирия, цитиран от ТАСС.

"На 11 ноември руските ВКС нанесоха въздушни удари в провинция Идлиб по цели на незаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позициите на сирийските правителствени войски. Бяха унищожени подземни убежища и тренировъчни лагери на терористичната групировка Джабхат ан Нусра. 34 бойци бяха убити и над 60 бяха ранени", каза той.

Кулит също така отбеляза, че през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани седем атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичните групировки Джабхат ан Нусра и Ислямската партия на Туркестан. В провинция Алепо две атаки, в провинция Идлиб - три обстрела, в провинция Латакия - два обстрела.

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци.

Москва не пропуска и да критикува действията на Запада в Сирия.