Юлиан Костов влиза в ролята на Владимир Макаров в Call of Duty
Секция: Шоубизнес
14 Ноември 2023 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлиан Костов влиза в ролята на Владимир Макаров в Call of Duty Той получава шанса след кастинг с няколко хиляди актьори от цял свят

/КРОСС/ Той получава шанса след кастинг с няколко хиляди актьори от цял свят
Българин е най-популярният злодей в гейминг индустрията. Юлиан Костов става лош герой в най-новата част от екшън сагата Call of Duty. За превъплъщението му в руския злодей Макаров - с него разговаря Алис Любомирова.

След кастинг с няколко хиляди актьори от цял свят, Юлиан получава шанса да изиграе чаканото завръщане на злодея Владимир Макаров. А трейлърът, който издава тази подробност, дни след официалната премиера на играта, събра 16 милиона гледания.

„Аз съм играл няколко такива подобни злодея, но сякаш всичките ми руски злодеи са ме водили до този иконичен руски злодей, на който сега взимам аз наметалото и го играя", обяснява Костов.

„Най-важното, когато играеш злодей, е да произхождаш от „Защо те се държат по този начин?". Защото те самите не смятат, че са зли, най-вероятно. Какво безсилие може да го накара да бъде толкова безскрупулен", допълва актьорът.

След половин година снимачен процес, осем посещения в Лос Анджелис и вкарването на руски акцент в английския си, Юлиан официално вече е световноизвестният Макаров, а милиони виждат лика му.

„Няма да лъжа, много е яко. Да се видиш на „Таймс Скуеър", на Пикадили Съркъс, в сферата в Лас Вегас, която отвори наскоро. Това беше уау", казва Юлиан.

„Каква по-голяма чест от това да намериш един от героите, които играят в игра, и да завържеш диалог с него. Доста ме радва, че е българин", сподели любителят на компютърни игри Алекс Иванов.

В преследването на злодея се впускат, освен милионите фенове на играта, и самият Юлиан. „Играя и преследвам Макаров, засега неуспешно, понеже той много се изплъзва", разкрива той.