Предколеден Моцарт в зала „България”
Секция: КУЛТУРА
16 Ноември 2023 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предколеден Моцарт в зала „България”

Стефан Апроду, цигулка, Бертен Д'Оландер, флейта, Иван Пенчев, цигулка и Quarto оркестър, диригента Константин Илиевски. 27 ноември зала "България" 19.00ч

/КРОСС/ Любимата Моцартова програма за понеделник вечер, ще бъде дирижирана от маестро Илиевски, в която ще звучат произведения, като "Дивертименто" или "Малката сиНфония", както се е наричала още; концерт за флейта No.1 в сол мажор, в изпълнение на Бертен Д'Оландер; концерт за цигулка No.5, солист - Стефан Апроду, както и "Нощна серенада", смятана за една от най-светлите творби на 18 век със солисти Иван Пенчев и Стефан Апроду.

Изгряващият виртуозен цигулар Стефан Апроду, лауреат на най-престижните награди в света, е избрал да се качи на сцената със своята цигулка „Страдивариус", заедно с безспорно талантливите музиканти от Quarto, под диригентската палка на маестро Илиевски и флейтиста с международна слава Бертен Д'Оландер.

Софийската публика ще наслади на вечният Моцарт, в изпълнение на Стефано Апроду, грабнал 1-ва награда на Международния конкурс за цигулари "Васко Абаджиев" и носител на международни първи отличия от "Remember Enescu Bucharest International Competition", "Muse International Music Competition", "Lira de Aur Suceava" и "The North International Competition", и др.

Концерт за цигулка No.5 в ла мажор, познат още като "Турският концерт", е написан в особено ефирен стил, какъвто Моцарт не е използвал допреди своята серия от концерти за пиано. Солист на това произведение ще бъде Стефан Апроду.

Концерт No.1 за флейта в сол мажор носи атмосферата на елегантен австрийски салон и е емблема в репертоара на всеки флейтист по света, и ще имаме удоволствието да го чуем в изпълнение на Бертен Д'Оландер, със своите приятели от Кваро.

В "Нощна серенада" ще си партнират двамата примариуси на цигулката Стефано Апродо и Иван Пенчев, които очакваме да зашеметят публиката с виртуозност, силно сценично присъствие и изживяна емоция, която ще предадат в залата.

Кварто Квартет е част от ансамбъл, част от Софийска филхармония.

27.11.2023, 19:00ч. в Зала "България" / Bulgaria Hall ще бъде музика и Моцарт.

Билети може да намерите на касите на зала България и в мрежата на:

https://www.eventim.bg/