МЗ гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”
Секция: Здраве
16 Ноември 2023 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МЗ гарантира средствата за образна диагностика  на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”

/КРОСС/ Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев". Казусът е обсъден от Ръководството на МЗ още миналата седмица, като е взето категорично решение за подпомагане на лечебното заведение с капиталови средства.

Днес министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков проведе среща с директора на болницата д-р Благомир Здравков. На нея присъстваха също началникът на кабинета д-р Красимир Николов и представители на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев" - Марина Гинева, председател на Съвета на директорите; проф. Иван Литвиненко, представител на държавата в Съвета на директорите и председател на Българската педиатрична асоциация; Данаил Димов, заместник-директор по административната и стопанска дейност.

По време на срещата министър Хинков увери, че болницата ще получи необходимите средства за закупуване на необходимата апаратура за образна диагностика. За целта лечебното заведение ще обяви обществена поръчка под условие, а през месец януари Министерството на здравеопазването ще осигури финансирането за техниката.