Ивайло Мирчев за сглобката: Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво
Секция: ПОЛИТИКА
18 Ноември 2023 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Мирчев за сглобката: Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво

/КРОСС/ "Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво. Г-н Пеевски е свободен да прави твърдения. Правителството има много ясен път и ясни приоритети - Конституцията, еврозоната, Шенген, смените в регулаторите, реформите в службите", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му от ПП-ДБ са готови да отидат на нови избори, когато подкрепата за това правителство стане безсмислена.

"Обстановката е сложна, има достатъчно турбуленции в управлението", допълни Ивайло Мирчев.

Той поясни, че от "Демократична България" са предложили да бъде назначен особен управител в "Лукойл".

"Защо по време на служебното правителство "Лукойл" не е контролиран по никакъв начин, да представи план и да му бъде изискан отчет как се реализира този план за преминаване от руски към неруски петрол. Най-хубавото, което можем да направим, е да прекратим дерогацията, но има риск. Сега цените ще бъдат поддържани във времето и на 1 март "Лукойл" ще може спокойно да премине към друг сорт нефт", отбеляза Ивайло Мирчев и подчерта, че трябва да бъдат направени проверки в "Лукойл" дали е имало контрабандни практики.

"Такова насилие не се е случвало, не си спомням полицията да е използва водното оръдие", така Ивайло Мирчев коментира трусовете в БФС и кървавия протест в столицата.

"Това е достатъчно Калин Стоянов да си подаде оставката, най-логично е министърът да поеме отговорност. Не знам чий човек е вътрешният министър, нито главният секретар, има организационен проблем в МВР", каза още Ивайло Мирчев.