Новак Джокович с рекордна седма титла във финалите на ATP
Секция: СПОРТ
20 Ноември 2023 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новак Джокович с рекордна седма титла във финалите на ATP Световният номер едно изравни по победи Роджър Федерер

/КРОСС/ Новак Джокович спечели рекордна седма титла от финалите на ATP, след като победи италианеца Яник Синер с 6:3, 6:3 в Торино.

Световният номер едно Джокович изравни по победи оттеглилия се Роджър Федерер в заключителния турнир на сезона, след като не позволи на италианеца Синер да триумфира на родна земя.

Джокович се включи във финалите в края на годината, която му донесе три Големи шлема, с което увеличи общия си брой до 24, и 40-та титла от Мастърс 1000.

Джокович пое контрола в началото на мача, като проби Синер при първата възможност в четвъртия гейм и след това спокойно сервира за откриващия сет. Той отново проби при подаването си в началото на втория сет.

В крайна сметка обаче Синер не успя да се справи с Джокович и накрая загуби мача по разочароващ начин с двойна грешка.

Новак Джокович увенча невероятния си сезон - в който достигна и до финала на Уимбълдън - с още един рекорд, като се справи с двама от най-добрите млади играчи.

Синер се стремеше да стане първият италианец с корона от финал и изглеждаше близо да го направи след впечатляващата си победа над Джокович в груповата фаза.

Но 22-годишният играч, подобно на Карлос Алкарас в съботния полуфинал, просто не можа да победи с Джокович, който достигна най-добрата си форма в точния момент на турнира, съобщава БГНЕС.

Доказателство за това колко далеч е стигнал Синер през изминалата година обаче е фактът, че той държеше в ръцете си съдбата на Джокович в края на груповата фаза, когато поражение от Холгер Рюне щеше да изпрати сърбина у дома по-рано.

И все пак изглежда, че Синер ще бъде претендент за титлата от Големия шлем през следващия сезон.