Васил Терзиев отново кани на разговори партиите в Столичния общински съвет
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2023 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Терзиев отново кани на разговори партиите в Столичния общински съвет

/КРОСС/ Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното заседание на Съвета.

"Очаквайте покани и ще продължим тези разговори", заяви Терзиев.

Той припомни, че бяха изпратени покани до всички партии, представени в СОС.

"Текстът на всяка една покана е бил еднакъв, посочи кметът. Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет", каза Терзиев.

"Третото е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики. Чак след обсъждането на тези точки, трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо", подчерта кметът Терзиев.

Разговорите ни с БСП, "Синя София" и "Възраждане" бяха фокусирани върху първите две точки, обясни Терзиев. Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

Днес на заседанието отново бяха направени същите предложения за председател на СОС от партиите в Съвета. За поста "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Борис Бонев, "БСП за България" - Диана Тонова. От "Възраждане" номинираха Красимир Гълъбов, а от "Има такъв народ" (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

През миналата седмица СОС не успя да избере свой председател, гласуването продължава днес.