Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от детска градина "Славей" в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2023 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от детска градина "Славей" в Пловдив

/КРОСС/ Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от пловдивската детска градина "Славей". Това съобщиха за NOVA от Здравната инспекция в Пловдив. Трите деца, които бяха настанени в Инфекциозната клиника в града, със симптоми на повръщане, разстройство и температура, вече са изписани от здравното заведение.

Tри деца бяха приети с гадене и повръщане в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Св. Георги" миналата седмица, вечерта във вторник срещу сряда между 22 и 2 часа. Десет са прегледани в амбулатория и пренасочени за домашно лечение. Всички потърпевши са от една група. Първото дете е имало оплаквания още в понеделник, на следващия ден други две са проявили симптоми на чревна инфекция.

На 15 ноември институциите започнаха незабавна проверка в детската градина по сигнал, че 15 деца от една и съща група са със симптоми, наподобяващи хранително направяне. Изследвани са храните, повърхностите в кухненския блок, здравните книжки на персонала в кухнята. Очаква се до края на днешния ден да има резултати от Агенцията по храните.