Кристина Петкова: Вътрешният министър трябва да подаде оставката си заради баталните сцени, които сме гледали в четвъртък вечерта
Секция: Коментари
21 Ноември 2023 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристина Петкова: Вътрешният министър трябва да подаде оставката си заради баталните сцени, които сме гледали в четвъртък вечерта

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ, снощи Кристина Петкова каза, че според нея вътрешният министър трябва да подаде оставката си заради баталните сцени, които сме гледали в четвъртък вечерта. „Цялата отговорност беше на вътрешния министър, на МВР изобщо. Продължаваме да настояваме да бъде направено конкретно разследване - от кои полицейски служители са превишили правомощията си по отношение на мирния протест. Ще искаме изслушване на вътрешния министър в парламента".

Принципната ми позиция още от деня на протеста, малко след като случиха всички събития, видяхме кръвта по улиците, същевременно видяхме и къде е бил вътрешният министър - на кинопрожекция, като добавим и факта, че ден преди това той лично каза, че не очаква ескалация на напрежението, няма как да искаме нещо друго, заяви Петкова.

Мисля, че става ясно чий е вътрешният министър - на ГЕРБ и ДПС, заяви Петкова.

Иска ми се да попитам вътрешния министър каква е била организацията за протеста в четвъртък, това е желанието ми, допълни Петкова. „Ще настоявам независимо от временната анкетна комисия, той да ми отговори по реда на парламентарен контрол защо се е случило всичко това в четвъртък вечерта".