200 души бяха осъдени за връзки с мафията в Италия на общо 2 200 години затвор
Секция: СВЯТ
21 Ноември 2023 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
200 души бяха осъдени за връзки с мафията в Италия на общо 2 200 години затвор "Ндрангета" е една от най-влиятелните престъпни организации

/КРОСС/ Повече от 200 обвиняеми в един от най-големите процеси срещу мафията в Италия от години са осъдени на общо над 2 200 години затвор. По време на тригодишния процес лица, за които се твърди, че са свързани с организацията "Ндрангета", бяха осъдени за престъпления, вариращи от изнудване до трафик на наркотици.

Една от знаковите фигури, изправени пред съда, беше Джанкарло Пители, адвокат и бивш сенатор от партията "Форца Италия" на бившия премиер Силвио Берлускони. Той получи 11-годишна присъда за заговор с организация от мафиотски тип. Останалите са държавни служители, професионалисти от различни отрасли и високопоставени служители, които са били от решаващо значение за успеха на "Ндрангета" в проникването в законната икономика и държавните институции.

"Ндрангета" е една от най-влиятелните престъпни организации в Европа. Случаят илюстрира широкото влияние на мафията върху политиката и обществото в Южна Италия. Присъдите все още могат да бъдат обжалвани.