Стоянов: Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на случаите на насилие при протеста
Секция: Коментари
21 Ноември 2023 14:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоянов: Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на случаите на насилие при протеста

/КРОСС/ За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети път - не толерирам и не приемам никакви форми на насилие, както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие във вечерта на протестите ще бъде разследван и ще понесе отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция на подобни случаи в бъдеще. Трябва системна работа на психолози с полицаите. Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста. Но не съм съгласен работата на министерството да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията. Това заяви вътрешният министър в изявление.

"Затова поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана проява на агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и въпреки всички провокации се справихте като истински професионалисти - достойни да бъдат част от МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви", допълни Стоянов.

"Нека не пропускаме факта, че при мирно протестиращите е възможно да е имало платени провокатори, дошли да се раздадат максимално. Благодаря на премиера, който вчера потвърди, че лидер на политическа партия е правил опити да кадрува в МВР. Но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустимо някой да се меси в работата на министерството, както направил г-н Кирил Петков. Не приемам да се раздават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Всеки е невинен до доказване на противното, както гражданите така и полицаите", заяви той.